Oranje Curry

Pompoen begint steeds populairder te worden. Vroeger was er nauwelijks aan te komen en nu liggen ze in bijna elke supermarkt. Met de oranje pompoen is een heerlijke frisse en lekkere curry te maken. De kleuren van de curry staan heel vrolijk op het bord, smaakt heerlijk en is niet te pittig.

Wat heb je nodig? 
250 ml kokosmelk                                               ½ pompoen in stukjes
1/2 el. gele curry pasta                                       200 gr. zalmfilet
175 ml visbouillon                                               10 grote bevroren rauwe gamba’s
2 el. vissaus                                                       4 stengels paksoi
1 el. suiker                                                        ½ limoen
2 stengels citroengras                                         Koriander
1 theelepel kurkuma                                           Pandanrijst

Hoe maak je het?
Deze curry is heel makkelijk te maken. Het is een eenpansgerecht waarbij je telkens een ingrediënt erbij voegt. Verwarm een grote wokpan op matig vuur, en giet de helft van de kokosmelk in de pan. Voeg de currypasta toe en meng het met de kokosmelk tot het begint te borrelen. Voeg de overige kokosmelk toe.
Voeg, rustig kloppend, de visbouillon, vissaus, suiker, citroengras en kurkuma toe. Laat mengsel aan de kook komen, en voeg pompoen toe.
Laat de pompoen ongeveer 10/15 minuten garen.
Maak ondertussen de rijst klaar.
Snijdt de zalm in kleine stukjes, en doe ze samen met de garnalen in de pan. Voeg na 3 minuten de stengels van de paksoi toe en druk ze naar onder. Voeg na 5 minuten de bladeren van de paksoi toe. Als de paksoi is geslonken, voeg dan het limoensap toe
Doe vervolgens de curry in een schaal en bestrooi ze met koriander.
Serveer met rijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *