Tom Yam soep

Sinds lange tijd is het weer echt koud in Nederland! Ik vind het best weer even wennen aan de vrieskou buiten. Daarom vind ik het heerlijk om een soepje te maken wanneer ik weer vanuit de kou in mijn warme huis stap.
Dit recept is voor een hete Thaise Tom Yam soep, perfect om je aan op te warmen in dit koude weer.

Wat heb je nodig?
650 ml kippenbouillon
Halve el tom yampaste
1 stengel citroengras
1 limoen
1 el vissaus
1 chilipeper
½ el suiker of palmsuiker
5 champignons
Garnalen
Lenteuitjes
Koriander

p.s. Tom Yam paste is een soort pasta gemaakt van garnalen en specerijen. Natuurlijk kun je dit ook zelf maken, maar wil je snel een dampende kom soep kun je de paste ook kant en klaar bij de meeste toko’s halen.

Hoe maak je het?
Verhit de bouillon en tomyam-pasta in een pan, samen met de limoenblaadjes, het citroengras, het limoensap, de vissaus, de chilipepers en de suiker.
Laat aan de kook komen, doe er de paddestoelen bij en laat die een paar minuten mee sudderen.
Laat de garnalen en lente-uitjes 2 tot 3 minuten meekoken, of tot de garnalen gaar, maar nog mals zijn.
Strooi een beetje koriander over de soep en zet de rest in een schaaltje op tafel, dan kunnen de mensen net zoveel nemen als ze willen.

3 thoughts on “Tom Yam soep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *