Een gehydrateerde huid met spinazie

Kennen jullie het tekenfilmpje ‘Popeye’ nog? De knorrige matroos raakte altijd in de problemen wanneer hij zijn grote liefde Olijfje probeerde te veroveren. Om directe spierkracht te krijgen at Popeye altijd een blik spinazie.
Dat was nog niet zo’n gekke gedachte van Popeye want spinazie is een grote bron van ijzer. Ijzer is een belangrijke bouwsteen voor hemoglobine, wat zorgt voor de transport van zuurstof in ons lichaam.


De zuurstof zorgt ervoor dat onze huid, organen en ook onze spieren goed kunnen functioneren. De ijzer komt goed tot zijn recht wanneer je het combineert met vitamine C. Dit zit helaas niet zo veel in spinazie (sorry Popeye!) maar je kunt spinazie goed combineren met vitamine rijke producten zoals kool, paprika en venkel.
Maar sinds kort heb ik ontdekt dat in spinazie een stofje zit dat ook heel goed is voor een gezonde huid. Het stofje heet luteïne en dit verhoogt het hydratievermogen van de huid. Hierdoor kan de huid meer vocht opnemen waardoor het een glanzende en gezonde uitstraling heeft. Grote cosmeticamerken als L’oreal gebruiken luteïne al in hun producten.

24 thoughts on “Een gehydrateerde huid met spinazie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *