Lasagne met spinazie, geitenkaas en gehakt

Omdat spinazie zo gezond en goed is voor onze huid schrijf ik hierbij een receptje voor een gerecht met spinazie. Ik ben dol op lasagne en dit is heerlijk te combineren met spinazie. In dit gerecht combineer ik het met geitenkaas.
Ik ben dol op deze combinatie, maar met name de opname van ijzer uit spinazie kan verminderd worden door de werking van calcium uit de geitenkaas. Calcium zorgt namelijk voor een minder zure omgeving van de maag wat niet ten goede komt van de opnamen van ijzer.
Ondanks dat blijft het een gezond en vooral lekker gerecht.


Wat heb je nodig?
4 grote lasagnebladeren
Gehakt
200 gr. geitenkaas
200 gr. geraspte (oude) kaas
Ui
Knoflook
Spinazie
Hoe maak je het?
Fruit de ui en de knoflook en rul vervolgens in dezelfde pan het gehakt. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Kook ondertussen de lasagnebladeren volgens de aanwijzingen van het pakje en laat ze uitlekken op een schone theedoek.

Wok de spinazie tot ze geslonken is en roer daarna de geitenkaas erdoorheen.
Vet een ovenschaal in (met olijfolie) en maak een stapeltje van gehakt, lasagnebladeren en spinazie. Bestrooi met kaas en zet het ovenschoteltje nog 10 minuutjes in de oven.
Eet smakelijk!

18 thoughts on “Lasagne met spinazie, geitenkaas en gehakt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *