Eetbare bloemen

Het wordt weer lente en dat betekent dat er binnenkort ook weer bloemen gaan groeien! Maar bloemen staan niet alleen heel mooi, sommige bloemen zijn ook eetbaar. In Nederland is het nog niet zo ingeburgerd dat we bloemen in onze maaltijden verwerken, maar in Aziatische landen als Thailand is dit een stuk gebruikelijker. Ook sommige chefkoks maken gebruik van bloemen in hun gerechten.
Ik vond het persoonlijk wel even schakelen toen ik voor het eerst bloemen at. Gedurende je kindertijd leer je dat bloemen giftig zijn. Toch zijn sommige bloemen heerlijk te eten.
Welke bloemen zijn zoal eetbaar?

Lavendel
Lavendel staat bekend om haar lekkere geur. Maar lavendel is ook inzetbaar voor gerechten. Ze smaken lichtzoet en fris. Zorg er goed voor dat de groene delen uit de bloemen zijn verwijderd voor gebruik
Vlijtig liesje
Dit plantje fleurt vele bloembakken en zijn daarom heel toegankelijk om te gebruiken als keukenplant. Ze schijnen heel pittig te smaken naar lenteui of radijs. De vrolijke blaadjes zien er erg mooi uit in salades.
Korianderbloemen
Niet alleen de blaadjes maar ook bloemen van koriander zijn lekker. De Thai koken er vele gerechten mee. Ik at ze vroeger toen ik jonger was toen ik last had van jeugdpuistjes. Ze schijnen de symptomen van puistjes te verminderen.
Ze smaken vrij heftig, dus als je koriander lekker vind zul je dit bloempje ook heerlijk vinden.

9 thoughts on “Eetbare bloemen

  1. Haha verkopen ze dat zo in de winkel? Daar gaat men idyllische voorstelling van het bloemen plukken! :p
    Als kind heb ik ooit te horen gekregen dat je delen van de laurierbloemen ook kan eten, al zijn de bladeren giftig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *