De keuken van Spanje

Laatst werd ik door mijn vriend verrast doordat hij me een mooi Spaans kookboek kadoo gaf. Het heet ‘de keuken van Spanje’. Ik heb het natuurlijk meteen al doorgebladerd en ik was heel enthousiast.
In ‘de keuken van Spanje’ komen namelijk gerechten uit vrijwel alle streken van Spanje aan bod. Van ieder gebied is een aantal traditionele recepten opgenomen, met een beschrijving hoe het gerecht is ontstaan.
Maar het boek is gelukkig niet alleen maar leuk geschreven. Het biedt heel veel recepten. Sommige recepten zijn herkenbaar zoals paella, sangria en patata’s brava’s.
Andere zijn minder bekend en daarom erg leuk om binnenkort uit te gaan proberen in de keuken.
De recepten lijken op het eerste gezicht best eenvoudig om te maken. Wat ik ook een pluspunt vind is dat de ingrediënten van de gerechten goed betaalbaar en beschikbaar zijn (in tegenstelling tot sommige andere kookboeken waarbij je stad en land moet afreizen om onmogelijke producten als courgettebloemen, pimpernel of grana padano te kopen!!).
Ik ga binnenkort wat gerechtjes maken uit mijn nieuwe aanwinst en ze op mijn blog zetten.
Houden jullie van de Spaanse keuken?

6 thoughts on “De keuken van Spanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *