Tapas van champignons

Omdat champignons zo gezond zijn heb ik een heel simpel maar ook een heel lekker gerechtje ermee gemaakt.
Dit receptje is bedoeld als bijgerecht, als onderdeel van een tapas maaltijd of als lunch in combinatie met brood.
Wat heb je nodig?
Champignons
Een stuk spek
Rozemarijn
Olijfolie
Knoflook ( Ik gebruikte gedroogde knoflookvlokken)
Eventueel een scheutje sherry of witte wijn naar smaak.
Hoe maak je het?
Snijd het spek in stukken. Verhit een klein beetje olijf olie en bak hierin het spek tot het lichtelijk uitgebakken is. Snijd ondertussen de champignons in vieren en bak deze 10 minuten mee. Je kunt nu ook de knoflook en de rozemarijn toevoegen. Voor een wat vollere smaak kun je een klein beetje sherry of witte wijn toevoegen. Verzeker je ervan dat het vuur hoog staat wanneer je dit toevoegt: op deze manier verdwijnt de alcohol snel uit je gerecht.

9 thoughts on “Tapas van champignons

  1. Een groente tapas die ik vaak gebruik zijn:

    Spinazie met pijnboompitten.

    Aubergine pancake: schijfjes aubergine dopen in een eimengsel en in bloem. Daarna op heet vuur in de olie bakken.

    Ratatouille: Courgette, een rode en gele paprika, tomaat en knoflook stoven tot een groentestoofpotje.

    Ik hoop dat er wat lekkers tussen zit! 🙂

    (Als je graag met spek eet zou je aardappel of witlof kunnen proberen!)

  2. Dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben sowieso gek op tapas.. zeker in de zomer in de tuin met een glaasje sangria erbij. Ik bewaar het recept zeker. Dankjewel! =)

    Liefs,
    Donna-ly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *