Snel recept: pasta met spizazie en champignons

Vanwege tijdsdruk is gezond eten soms nog best een opgave. Gelukkig zijn er ook recepten die voedzaam zijn zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan.
Dit gerechtje is één van mijn favorieten wanneer ik binnen een half uur gekookt en gegeten moet hebben!
Ik merkte dat het gerecht ook lekker licht is, dus perfect voor een warme lentedag.

Wat heb je nodig?
Volkoren pasta
Versie spinazie (gewassen)
Champignons (klein gesneden)
Geraspte kaas
Gehakt
paneermeel/broodkruim
Kruiden naar keuze (ik gebruikte zout, peper, karweizaad en mosterd)


Hoe maak je het?
Kook de pasta naar aanwijzingen op de verpakking. Maak kleine gehaktballetjes met behulp van de paneermeel/broodkruim en de kruiden. Bak ze in olie of boter voor ongeveer 10 minuten. Wok ondertussen eerst de champignons voor 3 minuten en voeg daarna de spinazie toe. Wanneer de spinazie is geslonken kun je de gehaktballetjes en de geraspte kaas toevoegen. Wacht tot de kaas is gesmolten.
Serveer met de pasta.

Tijdsduur: ongeveer 15 minuten.

Eet smakelijk!

9 thoughts on “Snel recept: pasta met spizazie en champignons

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *