Gnocchi met saus van Toma Piemontese

Dit heerlijke bijgerechtje heb ik gegeten in Pisa. Gnocchi is een speciaal type pasta, gemaakt van aardappelen en bloem. Ik eet gnocchi niet zo vaak. Meestal kies ik uit automatisme voor een pasta gemaakt van tarwe.
Ik heb het nog nooit eerder zelf bereid maar geinspireerd door mijn reisje door de Italiaanse keuken besloot ik me gisteren aan de ‘home-made’ gnocchi te wagen.


Wat heb je nodig?

Gnocchi
1 kg. kruimige aardappels
400 gr. kristalbloem
1 groot ei
Zout

Dit is het orginele recept voor gnocchi. Ik heb nog een theelepel tarwezemelen toegevoegd voor de extra vitamine B en voedingsvezel (maar dit is optioneel).

Saus
Toma Piemontese (of elke kaas naar keuze)
Slagroom
Peterselie

Hoe maak je het?
Kook de aardappelen gaar in hun schil (zo blijft de smaak het beste behouden). Pel de aardappels als ze nog warm zijn uit hun schil en stamp je zo fijn mogelijk. Meng het ei en de bloem door de aardappelkruim tot er een stevig deeg ontstaat. Maak kleine vormjes van het deeg en kook deze in een pan met ruim water. Zodra de gnocchi naar boven komt drijven zijn ze gaar. Bestrooi ze met wat zout naar smaak.

Verwarm de room op een laag vuur. Smelt vervolgens in de warme room de kaas totdat er een dikke saus ontstaat. Verdeel de saus over de gnocchi en garneer met peterselie.

8 thoughts on “Gnocchi met saus van Toma Piemontese

  1. Oeh lekker! Ik eet eigenlijk ook nooit gnocchi, terwijl ik het erg lekker vind! Super dat je het zelf gemaakt hebt, denk dat ik ook snel eens een poging ga wagen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *