Salade van tomaten, mozzarella en basilicum

Deze salade is al heel lang bekend in Italië en wordt ook in Nederland in heel veel restaurants geserveerd. De basilicum, tomaten en mozzarella vormen samen met elkaar een succesvolle combinatie. Hij wordt nog lekkerder wanneer je wat balsamico azijn gebruikt.
De salade is uiteraard ook gezond. De positieve effecten van tomaten en basilicum staan al veel vermeldt op mijn blog maar ook mozzarella bevat goede voedingsstoffen.

Zoals vrijwel alle kazen bevat ook mozzarella veel vet. Maar mozzarella is een magere variant wanneer je haar vergelijkt met andere kazen. Het is een bron van calcium en bevat ook kleine hoeveelheden zink, fosfor en vitamine A, B en C.
Deze salade is met elk Italiaans recept te combineren!
Eet smakelijk en geniet van tweede Paasdag.

12 thoughts on “Salade van tomaten, mozzarella en basilicum

  1. Vriend: "Waar heb je zin in?" (ons dagelijkse 'wat zullen we eten gesprek')
    Ik: "Ehm. Mozzarella!" (ja dat antwoord ik bijna iedere dag).

    Ik ben echt gek op capreses en maak vaak varianten hierop (vooral geliefd maaltje als ik alleen eet, met crostini's erbij)

  2. Haha dan word het gerechtje lastig! Gelukkig zijn met Balsamico en basilicum genoeg recepten te maken. Bijvoorbeeld in combinatie met bietjes of met aardbeien. Klinkt gek, maar is heel erg lekker!

Leave a Reply to Chloë Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *