Recept: Ossenhaas met mosterd en spek

Een ossenhaas is een veelzijdig product om mee te werken in de keuken. Het vlees leent zich perfect om langzaam te garen in de oven maar je kunt het ook snel dichtschroeien en serveren als biefstuk.
In dit recept wordt de ossenhaas in de oven bereid en omwikkelt met spek. Larderen heet dat! Dit voorkomt dat de ossenhaas uitdroogt en het ziet er natuurlijk heel leuk uit.



Wat heb je nodig?
Ossenhaas
Spek (in dunne plakken)
Franse mosterd
Tijm
Oregano
Kers tomaten
Zout en peper
Zonnebloemolie
Kerstomaatjes
Aardappels (gekookt en in schijfjes)
Champignons
Hoe maak je het?
Besmeer de ossenhaas met een dikke laag franse mosterd. Strooi hierover gelijkmatig tijmblaadjes en oregano (hoeveelheid naar smaak). Rol de ossenhaas vervolgens in de spekplakjes. Verdeel wat zonnebloemolie in een ovenschaal en bak de ossenhaas op 180 gaar. Voeg ook de kerstomaatjes erbij. De ossenhaas is het lekkerst met een kerntemperatuur van 45 graden. Voor een stuk van 750 gram is dat ongeveer 25 minuten in de oven.
Bak ondertussen de aardappelschijfjes krokant in een koekenpan samen met champignons.
Snijd de ossenhaas in plakken en serveer met aardappels en tomaatjes.

7 thoughts on “Recept: Ossenhaas met mosterd en spek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *