Pissaladière met ansjovis.

Ik ben net terug van een paar daagjes vakantie in de Cote d’azur. Zuid Frankrijk staat voor mij gelijk aan zonnig weer, romantische kustplaatsjes, prachtige natuur en natuurlijk heerlijk eten. Ik heb weer heerlijk genoten van die geweldige franse stokbroden (waarom smaakt het in Nederland nooit zo lekker!) en croissants. Maar ik heb ook een lekkere Franse quiche leren kennen, die ik graag met jullie wil delen. Deze pissaladière wordt gemaakt van ansjovis en uien. De smaak en textuur is heel uniek en speciaal. Super in combinatie met een gekoelde rosé.

Wat heb je nodig
Bladerdeeg (groot genoeg om een springvorm te bedekken)
1 kilo uien
Olijven
Tapenade
20 gram ansjovis
2 teentjes knoflook
Olijfolie
Bakpapier
Hoe maak je het?
Snijd 1 kilo uien fijn en fruit deze samen met 2 teentjes geperste in de olijfolie voor minimaal 1 uur op laag vuur. De uien moeten heel zacht, zoetig en glazig zijn.
Verwarm de oven op 210 graden. Bedek een springvorm met bakpapier. Bekleed de springvorm met bladerdeeg en zorg dat het deeg overal gelijk is verdeeld en dat de randen ook bedekt zijn. Dek het bladerdeeg vervolgens weer met bladerdeeg en bak dit voor ongeveer 15 minuten tot een knapperige taartbodem is ontstaan. Bedek de lagen bladerdeeg met bakpapier voor een gelijkmatig bak resultaat.
Tip: leg een klein bordje bovenop het bakpapier. Dit voorkomt dat het bakpapier gaat verschuiven door de hitte van de oven. Ook zorgt het ervoor dat het deeg niet teveel rijst.
Besmeer de taartbodem met dikke laag tapenade. Voeg vervolgens de uien toe. Trek met een vork de ansjovisjes uitelkaar en bedek hiermee de uien. Strooi vervolgens wat klein gehakte olijfjes over de taart en bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar.
Zodra de taart gaar is garneer het met wat peterselieblaadjes.

12 thoughts on “Pissaladière met ansjovis.

  1. Ziet er heerlijk uit! En ik vind het altijd grappig dat eten in het buitenland altijd veel lekkerder smaakt, de pasta in Italië is bijvoorbeeld meestal veel lekkerder daar dan hier!

    xoxo Sootjeelina <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *