Ceasar salad

Caesarsalad is één van de meest bekende salades. Hij is erg populair in de Verenigde Staten waar ook de oorsprong van de salade ligt. Kenmerkend zijn de groene sla, croutons met knoflook smaak, citroensap, ei en Parmezaanse kaas. Hierbij mijn interpretatie:

Groene sla                                                         mayonaise
Wit brood                                                          azijn
Eieren                                                               mosterd
Cherry tomaten (gehalveerd)                               olie
Gerookte kip                                                      knoflookpasta
Augurken (klein gehakt)                                      Parmezaanse kaas
Citroensap

Bereiding vinaigrette
Meng een scheut azijn met mosterd, citroensap, mayonaise en olie.
Bereiding croutons.
Snijd de korstjes van het brood en besmeer de boterham met olie, knoflookpasta en zout. Bak ze in de koekenpan lichtbruin. Bak het brood vervolgens in de oven voor 15 minuten op 200 graden.
Snijd in blokjes.
Bereiding salade.
Kook de eieren in circa 7 minuten hardgekookt. Scheur de sla in kleine reepjes en hussel het door de vinaigrette.
Garneer de salade met gehalveerde kerstomaten, dun gesneden gerookte kipfilet, de fijngehakte augurken en schijfjes ei ( met eigeel erin).
Bestrooi het geheel vervolgens met Parmezaanse kaas.

11 thoughts on “Ceasar salad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *