Vanille en gezondheid

Vanille heeft een rustgevend effect op het lichaam en wordt daarom veel gebruikt in de homeopathie. Met name de zoete geur van vanille heeft een ‘ontstress’ effect en verminderd irritaties. Het eten van vanille kan een weerstand verhogend effect hebben. Vanille kan, in combinatie met olie, ook de huid verzachten. Vandaar dat veel massageolies ook vanille bevatten. Ik kan heel erg genieten van de geur van vanille!
Vanille is een heel kostbare kruidsoort. Het wordt gewonnen uit een orchidee soort waarbij de vruchten gedurende een maandenlang proces worden gedroogd. In de vanillestokjes zit zwart merg waarop witte kristallen kunnen ontstaan. Deze zorgen voor de typische zoete vanille smaak (en geur). Omdat vanille niet op grote schaal gewonnen kan worden is het een relatief duur kruid. Een chemische smaakstof zoals vanilline is een stuk goedkoper en wordt daarom veel gebruikt in bijvoorbeeld de zuivelindustrie.

1 thought on “Vanille en gezondheid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *