Aubergine bijgerecht

Aubergine is mijn favoriete groente, vanwege de bijzondere smaak en structuur maar vooral omdat aubergine zo veelzijdig te gebruiken is. Mijn favoriete wijze om deze groente te eten is als een pannenkoekje. Dit krokante gerechtje is ideaal bij een Mediterraan diner of als een snelle en gezonde snack.
Wat heb je nodig?
Aubergine
Bloem
Ei
Olie
Zout


 

Hoe maak je het?
Doe een rauw ei in een kommetje en meng het eiwit en eigeel goed door elkaar. Doe wat bloem op een bordje. Snijd de aubergine in zeer dunne plakken. Doop de plakken eerst in het eimengsel en vervolgens in het bloem mengsel. Verhit wat olie in een koekenpan en frituur de aubergineplakken aan beide kanten tot ze zacht zijn van binnen en krokant van buiten.
Laat even uitlekken op een keukenpapier. Bestrooi met zout naar smaak.

5 thoughts on “Aubergine bijgerecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *