Zelf Horchata maken

Wie wel eens in Spanje is geweest kent horchata misschien. Het is een zoet, gekoeld en verfrissend drankje dat op hete zomerdagen door Spanjaarden wordt gedronken. Het is vooral in Valencia en Barcelona populair.
Horchata wordt gemaakt van aardamandelen (of ook wel tigernut of knolcyperus  genoemd). Deze amandelen zijn van nature zoet en heel gezond. Ze bevatten veel goede, onverzadigde vetzuren en ook veel antioxidanten.
Aardamandelen groeien ook in Nederland, maar daar zijn ze helaas minder populair. Je kunt de aardamandelen het beste kopen in een natuurwinkel.

 

Hoe maak je zelf horchata?
250 gram gedroogde aardamandelen
1 liter water
Eventueel:
25 gram poedersuiker
1 el. kaneel
Week de aardamandelen een nachtje in koud water tot ze zich hebben vol gezogen. Gooi het week water weg. Voeg een kwart liter water toe aan de aardamandelen en pureer dit tot een gladde dikke massa met een staafmixer of blender. Eventueel kun je nu suiker en kaneel toevoegen.
Zet het mengsel voor minimaal (!) 6 uur in de koelkast. Voeg daarna drie kwart liter koud water toe en pureer alles nogmaals goed. Giet de drank tot slot door een fijne zeef zodat een melkwitte drank overblijft. Drink het gekoeld!

9 thoughts on “Zelf Horchata maken

  1. Leuke post !

    hmmm ziet er goed uit ik ga het proberen ! 🙂

    Ik kwam toevallig op je blog en ben direct verslaafd dus ik volg je nu gewoon !:)

    Kom gerust een keer langs als je tijd heb 🙂

    Liefs,

    Janice
    the-fashion-milkshake.blogspot.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *