Rozen cupcakes

 

 

Vandaag was ik vrij en het leek me een heerlijk idee om cupcakes te gaan maken. Wanneer ik cupcakes maak vind ik deze de leukste om te maken. Ze zien er gewoon zo schattig uit en ze zijn heel lekker!

De cupcakes zelf zijn gemaakt met hoofdzakelijk vanille als smaakmaker. Het recept is gemakkelijk te maken, maar let goed op tijdens het bakproces in de oven. De bedoeling is dat de bovenkant van de cakes zo plat mogelijk zijn. Heb je toch wat bolling, snijd dan gewoon wat cake weg ( er komt toch frosting bovenop – lekker makkelijk).
Het maken van de marsepeinen roosjes kost wat meer tijd maar is erg leuk om te doen. Je kunt met kleuren en groottes van de bloemen varieeren zoveel je wilt. Ik heb nu gekozen voor roze, kleine roosjes.

Natuurlijk zijn cupcakes niet zo gezond maar soms moet je even een balansdagje hebben. Het belangrijkste van eten vind ik plezier hebben. Zowel met hartige als met zoete gerechten!

 

Wat heb je nodig?

Cakes

125 gram bloem (zelfrijzend)
125 gram zachte boter
100 gram suiker
2 el. melk
2 eieren
vanillesuiker of vanillestokje
Bakvormpjes of een bakmal

Frosting

50 gram bloem
250 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram zachte boter
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract’
Witte kleurstof

Hoe maak je het?

Cupcakes

Verwarm de oven op 180 graden. Meng de boter met de suiker in een grote kom. Mix daarna het mengsel luchtig. Voeg vervolgens de eieren toe en blijf mixen tot je een luchtig beslag krijgt. Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je mixt en giet tot slot de melk erbij. Vul de papieren vormpjes tot ze 2/3vol zijn.
Plaats de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Je kunt met een breinaald of sateprikker controleren of het beslag gaar is door in de cakes te prikken. Als de prikker of naald droog blijft zijn de cakes klaar.

Frosting

Meng in een pannetje op laag vuur de melk en de bloem tot een glad mengsel. Blijg ongeveer 5 minuten roeren tot het mengsel dik genoeg is. Schep het mengsel in folie en laat het afgedekt afkoelen.
Meng intussen de boter met de suiker, de kleurstof en de vanille met een mixer. Schep dit door het melk-bloemmengsel heen en mix alles op hoge snelheid nog eens goed door. Laat het 30 minuten opstijven in de koelkast en klaar is je frosting.
Frosting kun je ook in meerdere bakwinkels kopen.

Versier je cakes zoals je wilt.

Hierbij een post hoe je marsepeinen rozen maakt.

11 thoughts on “Rozen cupcakes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *