What’s in our food III

‘What’s in our food?’ is bedoeld als een informatief artikel. In mijn artikelen schrijf ik vaak over voedingsstoffen. In dit artikel leg ik uit wat deze voedingsstoffen voor een effect hebben op jouw lichaam, haar, huid en gezondheid. In ‘What’s in our food 1’ kun je meer lezen over vitamines. In ‘What’s in our food 2’ staat informatie over mineralen zoals selenium en zink.
  
Natrium
Natrium is (in samenwerking met kalium) erg belangrijk om een gezonde vochtbalans in het lichaam. Het zorgt ervoor dat je cellen voldoende vocht bevatten. Ook speelt natrium een rol bij de communicatie tussen de zenuwcellen en de spiercellen.
Natrium is een soort zout en komt voor in vlees, groente, brood, aardappels en water.

 

Kalium
Kalium werkt bloeddruk verlagend ( een te hoge bloeddruk kan het effect zijn van teveel natrium in het lichaam). Kalium is de tegenhanger van natrium en zorgt voor een gezonde balans in het lichaam. Verder is kalium belangrijk voor goed werkende spieren en zenuwen.
Bananen zijn zeer rijk aan kalium. Andere bronnen van kalium zijn groentes en aardappelen.
Magnesium
Dit mineraal is betrokken bij de botopbouw en zorgen ervoor dat de spieren goed kunnen functioneren. Ook bevordert magnesium de werking van de cellen in het lichaam.
Je krijgt magnesium binnen door voldoende groentes, melkproducten en graanproducten te eten. Ook bepaalde mineraalwaters bevatten veel magnesium.

2 thoughts on “What’s in our food III

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *