Zelf tomatenplantjes kweken

Groentes zijn het lekkerst wanneer ze zo vers mogelijk worden gegeten. Het is daarom heel leuk om zelf groente te telen in je eigen tuin (of balkon). Verse groentes zijn ook gezonder omdat er dan weinig vitamineverlies plaatsvindt.
Sinds afgelopen voorjaar ben ik zelf tomaten gaan kweken in mijn tuintje. En nu beginnen de eerste tomaatjes aan de plant te groeien!
Tomaten zijn redelijk makkelijk te verbouwen. Zorg dat ze voldoende warmte en zonlicht krijgen. Plant ze daarom niet te vroeg in het voorjaar. Kies liever eind mei wanneer de vorst gegarandeerd wegblijft.  Zet ze in een goed bemest en zonnig stukje grond en geef ze aan het begin veel water.
Wanneer er eenmaal kleine tomaatjes beginnen te groeien moet de plant niet teveel water meer krijgen. De tomaatjes groeien daardoor te snel waardoor ze uit hun velletje barsten.
Vinden jullie het leuk zelf groente (of fruit) te kweken?

8 thoughts on “Zelf tomatenplantjes kweken

 1. Gaaf ja ik vindt het wel leuk vorig jaar wou ik nog een tuin ahaha maar mijn moeder zij dat ik daar nog een jaartje of 40 mee moest wachten 😉

  Bedankt voor je bericht lief van je 🙂

  p.s

  Wil jij ook een Snake Wrap Earring winnen doe dan mee met mijn Giveaway !

  Liefs,

  Janice

  the-fashion-milkshake.blogspot.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *