Mediterraans groente gerecht

Dit eenvoudige bijgerecht past perfect bij elk mediterraans diner. Maar het is ook heerlijk als een gezonde lunch wanneer je het eet met een stuk vers ciabatta brood.
De typische Italiaanse groente en kruiden maken dit simpele gerechtje heel bijzonder en smaakvol.
Daarnaast is het ook een gezond recept. De groentes in dit gerecht zijn laag in calorieën en rijk aan vitamine C en antioxidanten. De olijfolie bevat ‘goede’ vetten en zorgt voor een echte Italiaanse smaak.

 

Wat heb je nodig?
1 courgette
1 gele paprika
1 rode paprika
1 grote ui
2 tomaten
1 chilipeper ( of 3 gedroogde chilipepers)
2 teentjes verse knoflook
Rozemarijn (gedroogd of vers)
Oregano ( gedroogd)
Tijm (gedroogd of vers)
Peper
Zout
Eventueel: je kunt ook met andere groente variëren. Voeg bijvoorbeeld wat aubergine, wortel of pompoen bij het gerecht.
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal of braadslee in met olijfolie en verse knoflook. Snij de tomaten in grove stukken en verwijder de zaadjes, zodat je alleen het ‘vaste’ deel van de tomaten overhoudt.  Snij de paprika fijn en verwijder de zaadlijsten. Snij daarna de rest van de groente in grove stukken. Hussel ze vervolgens door wat olijfolie en doe ze in de ovenschaal of braadslee. Breng de groentes op smaak met rozemarijn, oregano, tijm, peper en zout. Je kunt ervoor kiezen de chilipeper in zijn geheel mee te bakken of in kleine stukken te snijden en mee te bakken. Dit laatste zorgt voor een meer pikante smaak. Plaats de ovenschaal of braadslee in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de groentes in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar en knapperig.
Serveer tip: Ik at dit lekkere groente gerecht met gebakken aardappels uit de oven en biefstuk gemarineerd in rode wijnsaus met laurierblad.

8 thoughts on “Mediterraans groente gerecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *