DIY: masker met gezonde nectarine

Nectarines staan bol van de antioxidanten en vitamines en helpen daarbij je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden. De flavonoïden en de carotenoïden herstellen de huidcellen van UV-straling en vrije radicalen. Vitamine A komt ook veel voor in nectarines. Deze vitamine bevordert de aanmaak van nieuwe cellen en helpt de ogen beter te functioneren. Tot slot bevatten nectarines vitamine C, wat de weerstand verbetert en zorgt voor gezonde haar en huid.
Door deze eigenschappen zijn nectarines niet alleen heel geschikt om op te eten maar ook voor een gezichtsmasker. Hierdoor trekken alle antioxidanten als het ware in je gezicht en helpen ze UV schade te neutraliseren.

 

Hoe maak je een nectarine masker?
Benodigdheden
1 nectarine
5 el. magere yoghurt
1 el. honing
1 thl. maizena
Schil de nectarine. Snij de vrucht in kleine stukjes en prak deze vervolgens zo fijn mogelijk met een vork. Roer daarna de yoghurt, de honing en de maizena door het mengsel. De honing helpt het gezicht te verzachten terwijl de yoghurt een reinigende werking heeft.
Smeer het masker met een kwast of met je vinger over je gezicht en houdt daarbij het gebied rondom je ogen en mond vrij. Na 10 minuten kun je het masker er af halen. Je gezicht zult fris en goed doorbloed aanvoelen. Je kunt dit masker eens per week aanbrengen.

5 thoughts on “DIY: masker met gezonde nectarine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *