Vietnamese Pho

Pho is een typisch Vietnamees gerecht. Het is een rijk gevulde heldere bouillon die veel Vietnamesen zowel als ontbijt, lunch of als diner kunnen eten. Meestal is pho op basis van zeer dun gesneden rundervlees, maar je kunt ook gehaktballetjes, varkensvlees of kip pho maken. Verder zijn rijstnoedels onmisbaar in dit gerecht.
Pho heeft een hele typische smaak, zowel fris als heet, doordat er gebruikt wordt gemaakt van kruiden zoals chili’s, steranijs, koriander en limoen.

 

Wat heb je nodig?
1 theelepel vers geraspte gember
500 gram runder bouillonvlees
2 liter water
2 uien (fijn gesneden)
1 kruidnagel
1 el vissaus
1 el palmsuiker
2 gedroogde steranijs
250 gram rijstnoedels
3 bosui (in grove stukken gehakt)
1 radijsje (fijn gesneden)
Munt
Koriander
Limoen
200 gram taugé
Basilicum
1 chilipeper (fijngehakt)
Hoe maak je het?
Voeg het bouillonvlees toe aan de 2 liter water en breng dit aan de kook. Draai het vuur laag en voeg 1 ui, de steranijs, de kruidnagel, de vissaus, palmsuiker en gember toe. Laat dit in twee uur tot een kruidig bouillon trekken.
Vis daarna de steranijs en de kruidnagel uit de soep. Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking (of leg ze voor enkele minuten in kokend water). Voeg de rijstnoedels en de overige ingrediënten toe en kook de bouillon nog enkele minuten op laag vuur. Serveer de soep in kommen en garneer met een schijfje limoen, wat chilipeper en koriander blaadjes.

3 thoughts on “Vietnamese Pho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *