Vegetarisch stoofpotje

In dit gerecht staan verse groenten centraal. En dan vooral mijn favoriete groente: aubergine. Aubergines zijn zeer gezond door de vele vezels en hoge gehaltes aan vitamine B en magnesium. Daarbij zijn ze ook nog eens heel calorie arm
Het gerecht is eenvoudig te bereiden in ongeveer 30 minuten. Door smaakmakers als chili, citroen en gember krijgt het stoofpotje een hele frisse smaak, waardoor het licht verteerbaar blijft. Je kunt het bereiden met tofoe waardoor dit gerecht heel geschikt is als warme lunch of diner.


 

Wat heb je nodig?
1 Aubergine
200 gr. Neutrale tofoe
1 paksoi
1 ui
2 tomaten
1 verse rode chilipeper
100 ml. groentenboullion
1 el zonnebloemolie
1 thl vissaus
1 thl geraspte gember
1 thl citroensap
Hoe maak je het?
Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze tot ze glazig zijn. Snij de tofoe in hapklare stukken en bak deze heel kort mee. Haal de tofoe weer uit de pan en leg apart.
Snij de aubergine in kleine stukken. Let daarbij op dat ze niet verkleuren. Dit kun je voorkomen door wat citroensap op de aubergine blokjes te sprenkelen.
Sudder de aubergines zachtjes mee met de uien, tot de aubergine zacht begint te worden. Snij de paksoi stengels fijn en bak ze 2 minuutjes op hoog vuur. Voeg ze daarna bij de uien en aubergine. Giet daarna de hete bouillon over het mengsel. Breng het geheel aan de kook en laat dit 5 minuten sudderen. Nu kun je de tofoe, de in stukjes gesneden tomaten en de kleingesneden chilipeper toevoegen. De vissaus, gember en eventueel overgebleven citroensap kan er nu ook bij.
Laat het geheel nog eens 5 minuten doorsudderen waarbij in de laatste minuut de paksoi bladeren toegevoegd kunnen worden. Schep het gerechtje in kommen en garneer met enkele schijfjes verse chilipeper.
Serveer met rijst of brood.  

4 thoughts on “Vegetarisch stoofpotje

  1. Leuk om te horen! Paksoi is lastig te vervangen qua bite en smaak. Maar probeer eens chinese kool of andijvie. Wanneer je andijvie kiest hoeft deze maar maximaal 1 minuutje mee te koken.

    Veel succes!

  2. Ik wil dit recept weer maken! Had het nadat je het gepost had met veel plezier gemaakt! Maar momenteel geen paksoi in de supermarkten te vinden. weet jij een vervanger?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *