Zelf groentechips maken

Groentechips zijn erg populair geworden. De aardappelchips wordt steeds vaker afgewisseld met chips van bieten, pastinaak, wortel of knolselderij. Ik ben dol op groentechips. Ze geven net wat meer afwisseling en ze zien er erg leuk uit als amuse of snack.
Groentechips kunnen een goede en verantwoordelijke snack zijn, zeker wanneer je ze in de oven bereid. Je kunt ook kiezen om ze te frituren in onverzadigde olie, zoals olijfolie of zonnebloemolie.

Niet alle groenten zijn geschikt om chips van te maken. Kies voor groentes met stevig vruchtvlees zoals bieten, wortel, banaan (fruit!), cassave of pompoen.

Schil de groenten en snijd ze zo dun mogelijk. Gebruik bij voorkeur een mandoline voor het snijden, zo worden de plakjes mooi dun en gelijkmatig. Maar met een scherp mes kun je de groentes ook in fijne plakjes snijden.

Oven:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besprenkel de plakjes groenten met zout en olijfolie. Je kunt er nog meer smaak aangeven door verschillende kruiden te kiezen zoals tijm, rozemarijn, paprikapoeder of kerriepoeder.
Frituren:
Verhit de olie tot maximaal 180 graden. Frituur de groenteplakjes tot ze licht beginnen te kleuren of totdat ze gaan krullen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout. Je kunt ook  kiezen voor andere soorten kruiden.
Veel succes!

6 thoughts on “Zelf groentechips maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *