Granaatappel en rozenwater smoothie

Na alle zware gerechten in december is dit een heerlijk licht drankje om het nieuwe jaar mee te starten! En bovendien is het ook nog heel gezond. Het drankje, op basis van magere yoghurt, granaatappel en rozenwater, bevat veel antioxidanten en nauwelijks calorieën. De lichtzure granaatappelpitjes blijken heel lekker te combineren met de zoete parfumachtige smaak van rozenwater.
Drink deze smoothie als ontbijt of juist als een verantwoord toetje of tussendoortje.

Hoe maak je het?
Het is ook nog eens heel makkelijk te maken! Je hebt slechts vier ingrediënten nodig: magere yoghurt, rozenwater, granaatappel en siroop.
Meng 100 milliliter magere yoghurt met een theelepel rozenwater. De smaak van rozenwater moet aanwezig zijn, maar niet overheersen. Pak daarna een glas en giet een klein laagje van je favoriete limonadesiroop erin. Giet daarna langzaam de yoghurt met rozenwater erover, zodat de siroop niet kan mengen met de yoghurt.
Snij de granaatappel doormidden. Je kunt nu de pitjes eruit pellen. Let goed op je kleding want vlekjes van granaatappelsap zijn lastig te verwijderen. Een andere methode om de pitjes uit de granaatappel te verkrijgen is de appel doormidden te snijden en met een pollepel op de buitenkant te tikken. Na een tijdje vallen de pitjes er vanzelf uit.
Strooi de pitjes over de yoghurt in het glas. Voila, geniet van je verse yoghurtdrankje!
Er zijn talloze variaties mogelijk op dit drankje. Probeer eens de granaatappelpitjes te vervangen voor frambozen of bramen. En gebruik Griekse yoghurt voor een meer vullende variant. Je kunt ook versgeroosterde amandelen of walnoten toevoegen voor een extra crunch.
Rozenwater is een smaakmaker die veel in het Midden Oosten en India wordt gebruikt. Je kunt het daarom kopen in toko’s of Oosterse winkeltjes. Rozenwater wordt door stoom verkregen uit gedestilleerde rozenblaadjes. De geur en smaak is zoet en zeepachtig. Naast deze smoothie is rozenwater ook te gebruiken in gebak en desserts maar bijvoorbeeld ook in de thee.

6 thoughts on “Granaatappel en rozenwater smoothie

  1. Wij maken ook een toetje van rozenwater en granaatappel. Het heet Güllaç en wordt in mijn geboortestad in Turkije gemaakt. Daar wordt het meeste rozenwater gewonnen namelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *