Aardappelschillen voor een mooie huid

De aardappel is een belangrijke bron van gezonde voedingsstoffen in ons dieet. Ze zijn rijk aan vitamine B en C, ijzer en kalium.
Aardappel is dus gezond om te eten maar je kunt ze voor meer doeleinden gebruiken! De schillen van aardappels hoef je namelijk niet weg te gooien. Ze zitten vol goede eigenschappen om onzuiverheden van de huid tegen te gaan. De kalium in aardappelschillen helpt een vette huid te normaliseren en gaat de vorming van mee-eters tegen.

 

Hoe kun je aardappelschillen gebruiken?
Wrijf zachtjes met de vochtige kant van de schil over je gezichtshuid. Doe dit bij voorkeur voor het slapen gaan op een schone huid voor een optimaal effect.
Aardappelschillen hebben ook een verfrissende werking op wallen onder de ogen. Dit effect is vergelijkbaar met de bekende komkommerschijfjes. Ze gaan de wallen tegen en werken vochtafdrijvend. Voor de extra verfrissend effect leg je de aardappelschillen even in de koelkast.

5 thoughts on “Aardappelschillen voor een mooie huid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *