Stamppot van postelein

Deze stamppot is een ideaal gerecht om de lente mee te beginnen. De postelein geeft een frisse smaak en een knapperige bite aan het gerecht. Je kunt de blaadjes gewoon rauw door de aardappels stampen, postelein is zo licht verteerbaar dat je het niet eerst hoeft te koken. 
Postelein is erg gezond en bevat onder andere zeer veel ijzer. Je kunt het bij elke groentewinkel kopen en soms verkoopt ook Albert Heijn postelein.
Dit recept is geschikt voor 3 personen.

Wat heb je nodig?
7 grote aardappels
3 handen verse postelein
1 scheutje melk
1 klontje margarine
6 cherrytomaatjes
2 sjalotjes
1 el olijfolie

Hoe maak je het?
Verhit de olijfolie en snipper de sjalotjes. Fruit de sjalotjes op heel zacht vuur ongeveer 20 minuten tot ze zeer glazig zijn.
Kook intussen de aardappels in 20 minuten gaar.
Was de postelein en snij de blaadjes wat kleiner zodat ze straks beter mengen in de stamppot.

Giet de aardappels af zodra ze gaar zijn. Giet een scheutje melk en een klontje boter bij de aardappels en stamp deze tot een kruimige en smeuige massa. Roer nu de verse postelein door de aardappels en stamp ze fijn zodat het resulteert in een groen mengsel.
Schep de stamppot op grote borden en giet wat olie met de glazige sjalotjes erover. Serveer met cherrytomaatjes.

Eet smakelijk!

6 thoughts on “Stamppot van postelein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *