Nieuwe foodtrend: Smushi

Een trend op voedingsgebied die is komen overwaaien uit scandinavië is smushi. Dit zijn kleine rechthoekige hapjes die lijken op de bekende sushi. Alleen smushi heeft als basis roggebrood in plaats van rijst.
Je kunt smushi zo mooi en ingewikkeld maken als je zelf wilt. Soms leidt dat tot prachtige kunstwerkjes zoals ze maken in The Royal Cafe in Denemarken: http://www.theroyalcafe.dk. (lees verder voor een paar schitterende foto’s van smushi).


Maar smushi kun je net als sushi juist ook heel eenvoudig houden voor een optimale smaak. Deze smushi zijn heel makkelijk en snel te maken. Ze zijn prachtig voor een leuke snack en door de rogge en zalm ook nog eens een gezond alternatief voor andere borrelhapjes.

Hoe maak je het?
Snij wat plakjes roggebrood in dunne reepjes. Meng wat Griekse yoghurt met zeer dun gesneden stukjes komkommer en dille met elkaar. Smeer dit in een dikke laag over de de reepjes roggebrood. Snij de zalm op maat en beleg hiermee het roggebrood. Garneer met wat verse bieslook of peterselie.

10 thoughts on “Nieuwe foodtrend: Smushi

  1. ahhh wat ziet dat er lekker uit!! Ik ben een fan van sushi, dus dan moet ik dit zeker ook lekker gaan vinden!!
    yummie, ik krijg meteen honger whahaa

    xxxx.

  2. Ziet er lekker uit, ik houuu van sushi, maar roggebrood vind ik ook lekker. Eet het eigenlijk alleen met kaas, maar ik ga het eens op deze manier proberne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *