De beste marinade voor zalm

Deze Aziatisch geïnspireerde marinade voor zalm is de lekkerste die ik tot nu toe heb gemaakt. De hoofdingrediënten zijn gember en stroop. Waarschijnlijk is deze smakencombinatie al eerder uitgevonden door iemand, maar bij mij is het door puur toeval ontstaan. De gember en knoflook geven de marinade een pittige en frisse smaak. Maar met name de stroop maakt deze marinade zo lekker, het geeft een zoete en warme smaak aan de zalm.

Wat heb je nodig?
1 stukje gember (ter grootte van een dobbelsteen)
3 el zonnebloemolie
3 el stroop
2 el limoensap
2 teentjes geperste knoflook
2 el sojasaus
1 el sesamzaadjes
1 zalmfilet

Hoe maak je het?
Meng de ingrediënten en laat de zalm een uurtje marineren. Verwarm de oven op 160 graden (grill). Zet de zalm in een ovenschaal onder de grill en bereid hem in ongeveer 10 minuten tot de zalm gaar is. Serveer met mie.

5 thoughts on “De beste marinade voor zalm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *