Rose uit Zuid Frankrijk

Dit weekend ben ik in Zuid Frankrijk aan het genieten van de zon en van de lekkere Franse stokbroden en croissantjes. De Cote d’ Azur is een prachtig stukje Frankrijk waar ik graag kom. Elk jaar valt het me op hoe lekker de Franse keuken eigenlijk is. Ze maken dan ook gebruik van de meest verse producten, en alle supermarkten bieden een enorme diversiteit aan groenten aan. Op elke straathoek zit een ‘boulangerie’ met vers brood. Heel anders dan in Nederland.


Tijdens een moutainbike tocht door het Esterelle gebergte zagen we een klein boerderijtje die haar eigen wijngaard had. We maakte een praatje met de boerin en ze vertelde dat ze al 40 jaar de boerderij bezat en haar eigen wijn en rose maakte. Ook verkocht ze aan de locals haar groenten uit eigen moestuin. In mei waren er helaas nog weinig verse groenten verkrijgbaar, wel mochten we haar wijn kopen. Direct vanuit de wijnton in een plastic fles. Eén 1,5 liter fles rode wijn en één 1,5 literfles rosé, voor maar 3,50 euro! En het smaakte fantastisch!

1 thought on “Rose uit Zuid Frankrijk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *