Pruimen, een antioxidanten boost!

Pruimen zijn echte zomervruchten. Ze hebben een wat stoffig imago dat ze alleen door ouderen worden gegeten maar dat is onzin. Pruimen zijn namelijk heel gezond en lekker en te gebruiken in heel veel lekkere recepten.

Pruimen zijn van nature erg rijk aan vezels. Ze helpen hierbij mee aan een slanke lijn en een snelle stofwisseling. Verder bevatten pruimen erg veel antioxidanten in de vorm van vitamine C, vitamine E, betacaroteen, flavonoiden en glutathion. Glutathion is het belangrijkste antioxidant in menselijke cellen.
Pruimen bevatten meer antioxidanten dan bekende supervruchten zoals blauwe bessen of frambozen.
Volgens onderzoek schijnen pruimen het risico op hart-en vaatziekten en zelf kanker te verlagen. De wetenschap gaat dit in vervolgonderzoeken nog verder onderzoeken.

Pruimen zijn naast los te eten ook in veel gerechten te verwerken. Ze smaken lekker in een salade maar passen ook goed bij wildgerechten of kaasgerechten.

Wat lekkere inspiratie:

  • Couscous met pruimen, geroosterde amandelen en pistachenoten.
  • Tapas van witlofblaadjes gevuld met een mengsel van fijngehakte pruim en geitenkaas met pijnboompitjes.
  • Frisse zomersalade met gerookte kipfilet, pruimen, appelpartjes en walnoten.

1 thought on “Pruimen, een antioxidanten boost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *