Kwarteleieren: klein maar gezond

Ik zag laatst dat een Albert Heijn in Utrecht kwarteleitjes verkocht. Ik heb ze nog nooit eerder bij een supermarkt gezien. Ik besloot een doosje mee te nemen, want kwarteleieren staan leuk op elk bord en zijn bovendien erg gezond.
Vergeleken met kippeneieren bevatten kwarteleitjes in verhouding nog meer vitamines en mineralen. Even op een rijtje: de eitjes bevatten 2 maal zoveel vitamine A, B1, B2, D en E. Ook zijn ze rijk aan fosfor en calcium. Daarnaast bevatten ze, in tegenstelling tot kippeneieren, nauwelijks cholesterol. Tot slot bevatten kwarteleieren het aminozuur tryptofaan, een stof die ons helpt beter te ontstressen en te genieten van een gezonde nachtrust.
Kwarteleitjes kun je bereiden zoals kippeneieren: je kunt ze koken, bakken, pocheren, etc. Een kwartelei kookt in 5 minuten tot een hardgekookt ei.

5 thoughts on “Kwarteleieren: klein maar gezond

  1. Bedankt dat je de voordelen van kwarteleieren op een rijtje hebt gezet. Ze smaken trouwens vrijwel precies als kippeneieren. Gezonder en dus een prima alternatief.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *