Amuse van kwartelei en filet Americain

Deze leuke amuses zijn lekker, prachtig om te zien maar boven alles snel en gemakkelijk te maken. Ideale hapjes voor op een feestje of bij een dinertje.
Het recept is op basis van kwarteleitjes en filet Americain. Je kunt varieëren met allerlei smaken. In dit recept heb ik gekozen om de filet Americain te mengen met fijn gehakte zwarte olijfjes en peterselie. Maar het is ook lekker met kleine stukjes augurk, gesnipperde sjalotjes of kappertjes. Kies wat jij het lekkerst vindt.

Wat heb je nodig?
Filet Americain
Kwarteleitjes
Zwarte olijven
Verse Peterselie
Amuselepels


Hoe maak je het?
Breng een pannetje met water aan de kook en kook de kwarteitjes in ongeveer 6 minuten tot hardgekookte eitjes. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze over de lengte doormidden.
Hak de zwarte olijven zeer fijn (hoe fijner hoe beter) en meng dit met de filet Americain. Vul de amuselepels met het filet Americain mengsel, leg er een gehalveerd eitje op en garneer met wat verse peterselie.

Enjoy!

3 thoughts on “Amuse van kwartelei en filet Americain

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *