Brood met geitenkaas, vijgen, walnoten en honing

Soms vind je een smaakcombinatie van ingrediënten waar je gewoon geen genoeg van kunt krijgen. Eerlijke smaken die elkaar fantastisch aanvullen! In dit lunch recept komt alles bij elkaar.
Voor de recept heb ik supervers zelf gebakken brood gebruikt, maar een donkerbruin afbakbrood is ook een goed alternatief.
Het gerecht biedt alles wat een gezonde lunch moet bevatten: vezels uit volkoren brood, eiwitten en vitamine A uit de geitenkaas, mineralen, vitamine E en gezonde oliën uit de walnoten en vitamine A en B uit de vijgen.

Hoe maak je het?
Snijd plakken van het volkoren brood en beleg met plakjes geitenkaas en wat walnoten. Leg ze te roosteren in de oven (200 graden) tot dat de kaas licht begint te smelten. Leg enkele schijfjes verse vijgen over het brood en giet wat vloeibare honing over het gerechtje naar smaak.

Geniet ervan!

7 thoughts on “Brood met geitenkaas, vijgen, walnoten en honing

  1. Ha Jonne, gisteren wees Jan mij op jouw blog. Wat ziet dat er leuk uit zeg! Toppie. Vanavond staat het mediterrane groentegerecht bij ons op tafel. Jan laat je wel weten hoe het gesmaakt heeft. Groetjes van Mirjam. En veel kookplezier!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *