Hazelnoten

Hazelnoten behoren tot het rijtje van de allergezondste noten. Ze werken cholesterolverlagend, bloeddruk verlagend en ze helpen mee voor een mooie en gezonde huid. Alles in één!

Hazelnoten zijn rijk aan vitamine B en E, en leveren het lichaam eiwitten en ijzer. Ze zijn daarmee een goed alternatief voor vlees of vis. Andere mineralen die in hazelnoten voorkomen zijn kalium (goed voor de bloeddruk), zink (goed voor de huid) en jodium (een mineraal dat onmisbaar is voor de werking van de schildklier). Hazelnoten bevatten vergeleken met pinda’s en cashewnoten meer gezonde onverzadigde vetten in plaats van verzadigde vetten.

Hazelnoten zijn natuurlijk heerlijk om als snack te eten door ze kort te roosteren in een hete pan zonder olie of boter. Maar hazelnoten lenen zich ook goed om gerechten mee op smaak te brengen. Zo kun je hazelnoten toevoegen aan je muesli bij het ontbijt. Of je verwerkt de hazelnoten in een salade. Hazelnoten zijn ook heerlijk om te verwerken in een pastasaus.

Enjoy!

4 thoughts on “Hazelnoten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *