Chicken cashewnut binnen 15 minuten

Een heerlijk en typisch Thais gerecht dat ik in de vakantie heb gegeten is chicken cashewnut ( Kip met cashewnoten).
Het gerecht is heel snel te maken en biedt een gezonde en vetarme maaltijd.
Ik heb het gerecht met een aantal Thaise vrienden thuis leren koken, dus hierbij de garantie dat onderstaande receptuur de echte Thaise smaak bevat (spicy!).
Houdt je van wat minder pittig, verminder dan het aantal pepers.
Chicken cashewnut wordt traditioneel met rijst gegeten.


Wat heb je nodig? (4 personen)
2 thl palmsuiker (of bruine suiker als alternatief)
4 thl vissaus
6 el oestersaus
1 bosje lenteuitjes
Peultjes of sugersnaps
6 gedroogde rode pepers
8 babymaiskolfjes (blik of vers)
6 grote gedroogde paddestoelen (toko)
1 hand ongezouten cashewnoten
3 kipfilets (in reepjes gesneden)
2 teentjes knoflook (zeer fijn gehakt)

Hoe maak je het?
Breng water in een pan aan de kook en kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Snij de lente uitjes in grove stukjes, evenals de maiskolfjes en de pepers. Wel de gedroogde paddenstoelen in water en snij deze vervolgens in plakken. Rooster de cashewnoten kort. De Thaise keuken snijdt de groentes en specerijen meestal wat grover dan we in Europa gewend zijn.

Verhit vervolgens wat zonnebloemolie of pindaolie in een wok. Fruit de lenteuitjes, de peultjes en de knoflook en voeg daarbij de kipreepjes en de gedroogde stukjes peper toe. Zodra de kip dichtgeschroeid is kun je de paddenstoelen en maiskolven toevoegen. Doe daarna achtereenvolgens de suiker, vissaus en oestersaus in de pan en laat even inkoken.

Serveer het kipgerecht op een bord samen met de rijst en garneer rijkelijk met cashewnoten ( en eventueel koriander).

Enjoy!

8 thoughts on “Chicken cashewnut binnen 15 minuten

  1. Bedankt voor je recept! Ik heb hem uitgeprobeerd en vond het erg lekker en makkelijk te bereiden.
    (Als je het leuk vind om te lezen, ik heb er vandaag een blogpost over geschreven).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *