De beste manier om mango te snijden (fruit carving)

Een mooie presentatie van eten is vaak het al het halve werk. Kunstig opgemaakte borden en mooi gesneden producten laten het eten een stuk aantrekkelijker uitzien.
Vandaag daarom een Do It Yourself (DIY) in het snijden van fruit voor een mooi fruit dessert.
Vooral in Azië is het snijden van fruit tot bijna een kunstvorm verheven. In veel Aziatische kookworkshops kan je dan ook ‘ fruit carving’ leren.

Persoonlijk vind ik mango de eenvoudigste vrucht om op te experimenteren als het om fruit carving gaat. Mango is stevig, verkleurt niet snel na het aansnijden, en is zacht genoeg om vormen naar wens in te snijden.
Vandaag deel ik graag met jullie hoe je een mango in de vorm van een ‘mandje’ snijdt.

  • Snij een rand om de mango zoals je ook met een avocado zou doen om deze te ontpitten. 
  • Zet de mango rechtop en snij met een scherp mes langs de brede kant van de amandelvormige pit zodat je twee helften krijgt. 
  • Kerf de halve mango kruislings in tot en met de schil. Herhaal dit met de andere helft.
  • Duw nu de schil naar boven en klap de helft binnenstebuiten. De blokjes die je zojuist hebt gekerfd staan nu naar boven. 
  • Serveer als dessert na een diner of als tussendoortje.

5 thoughts on “De beste manier om mango te snijden (fruit carving)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *