Mijn favoriete kookprogramma’s

Dat ik van koken hou ik jullie natuurlijk wel duidelijk. Ik vind het leuk om te doen en ik kan ook heerlijk ontspannen door naar kookprogramma’s te kijken.
Op dit moment zijn dit mijn favorieten:

My kitchen rules:
Een Australische show waarin koppels eerst hun concurrenten thuis uitnodigen voor een home made dinner. Daarna begint een afvalrace waarin een strenge jury erop toeziet of de koppels wel genoeg vorderingen maken. De jury leden spelen om een leuke manier ‘good cop’ en ‘bad cop’ en houden de spanning hoog. Het leuke vind ik met name de toegankelijkheid van de recepten die langskomen. De meeste recepten worden gemaakt van producten waar  de meeste mensen sowieso mee koken. Challenges zijn voorbeeld wie de beste soep kookt of wie de beste sandwich kan maken. Geen recepten waar je thuis niets mee kan.
Het programma wordt uitgezonden op Net5. Helaas wel tijdens werktijd (momenteel staat het geprogrammeerd om 15.30 uur).

Rudolph’s Bakery:
Van Rudolphs Bakery wordt ik altijd een beetje blij. Het is voor mij een heerlijk programma om op zaterdagochtend mee wakker te orden. Leuke baktips en een lekker traag tempo. Rudolph is gegarandeerd opgewekt, dus ook goed om jezelf mee op te vrolijken mocht je een zware dag hebben :). Het programma wordt uitgezonden op 24kitchen.

Alles met Jamie:
Eigenlijk vind ik alle shows die Jamie Oliver maakt goed. Ze zitten filmisch en technisch goed in elkaar. Over de recepten zijn goed nagedacht, er is goed en flitsend camerawerk, goede muziek en audio effecten en praktische tups en trucs als je thuis een recept wilt nakoken. Toegankelijk en vernieuwend.

4 thoughts on “Mijn favoriete kookprogramma’s

  1. Ik heb in het verleden al zoveel kookprogramma's gezien dat ik ze even niet meer kan zien… Mijn favoriet was toch wel de Amerikaanse versie van Top Chef, omdat ze daar tenminste echt originele opdrachten kregen (in plaats van elke keer weer precies hetzelfde…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *