Salade met zalm, granaatappel en asperges

Deze salade vrolijkt je direct op tijdens dit sombere weer. Ondanks dat de lente nog niet terug te vinden is in de temperatuur buiten…. kun je de lente wel binnenhalen op je bord.
Deze salade bevat heerlijke lente groentes als rucola en groene asperges. Gecombineerd met gezonde zalm en de vitamine bommetjes granaatappelpitjes. De gerookte zalm laat zich perfect combineren met asperges. Deze combinatie ga ik nog vaker uitproberen.

Voor deze salade heb ik verse rucola uit mijn eigen moestuin gebruikt. De sla is super eenvoudig te kweken en de smaak is zoveel lekkerder en pittiger dan uit de supermarkt. Probeer eens wat rucola te kweken op je balkon of in je tuin.
De salade kun je maken met couscous, maar dit keer heb ik gekozen voor quinoa. De superfoodies onder ons hebben quinoa al ontdekt als een gezonde bron van eiwitten, goede vetten en mineralen.
Tot slot heb ik tuinkers en bieslook gebruikt om de salade een extra hartige smaak mee te geven. 

Ik ben dol op de kleurcombinatie van zalmroze en de dieprode granaatappelpitjes

Wat heb je nodig?
Groene asperges (10/15 stuks)
1 kopje quinoa
2 kopjes water
1 hand rucolasla
10 bieslookstengeltjes
5 el granaatappelpitjes
2 el olijfolie
2 el citroensap
Gerookte zalm
Tuinkers naar smaak

Hoe maak je het?
Kook de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven. Normaliter kook je 1 kop quinoa op 2 koppen water. Breng op smaak met wat zout naar smaak. De quinoa is klaar als het water is ingekookt, en de zaden licht glazig zijn.

Pak een ruime hand rucola (gewassen) en schik deze op een platte schaal. De rucola vormt een bedje voor de rest van de salade. Breng op smaak met olijfolie en citroensap.

Stoom de groene asperges tot ze beetgaar zijn en snij ze bij de kopjes. Garneer de kopjes door de rucola salade. Knip wat stengeltjes bieslook door de rucola.

Vorm de plakjes gerookte zalm in roosjes en schik ze door de sla. 

Besprenkel de salade met quinoa zaadjes en met granaatappelpitjes tot een kleurige salade.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Geniet van deze super gezonde en lichtverteerbare salade.

2 thoughts on “Salade met zalm, granaatappel en asperges

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *