Pita met meiraap, gestreepte aubergine en kip

 

Deze heerlijke pita is spontaan ontstaan met een aantal groentes die in de voorraad over waren. Ik had laatst bij Albert Heijn gestreepte aubergine en meiknolletjes gekocht. Maar door een drukke week, met veel etentjes buiten de deur had ik de groentes helaas nog niet kunnen gebruiken.
Ze moesten daarom zo snel mogelijk allemaal op.

Ik besloot de aubergine en meiknolletjes te combineren met pitabrood en kip. Een verrassend lekker recept met een Arabisch tintje door de Marokkaanse kruiden. Het recept is geschikt voor 4 grote pita’s. Gebruik bij voorkeur volkoren pita’s voor extra gezonde voedingsvezels.

 

Wat heb je nodig?
2 meiknolletjes
1 gestreepte aubergine
2 kipfilets
1 Romeinse slakrop
2 uien
8 cherrytomaatjes
1 el rash el hanoud
2 knoflookteentjes
voorgebakken pitabroodjes (4 stuks)

Hoe maak je het?
Snij de gestreepte aubergine in kleine blokjes of partjes. Snipper een uitje. Bak de aubergine en de ui in een koekenpan aan tot ze gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.

Snij de kip in kleine reepjes en kruid ze met een eetlepel rash el hanoud en de gesnipperde knoflookteentjes. Bak de kip gaar. Voeg zout toe naar smaak.

Bak de pitabroodjes af in de oven. Besprenkel ze met water om uitdroging te voorkomen.

Was de sla en de cherrytomaatjes. Halveer de tomaatjes.

Snij de meiknolletjes in kleine stukjes. Je kunt ze rauw toevoegen aan de pita (ze smaken een beetje naar radijs), of je kunt ze kort (max 3 minuten) even aanbakken in olie of margarine.

Vul de pita met de Romeinse sla, het aubergine-ui mengsel, de kip, de meiknolletjes en de cherrytomaatjes.

Eet smakelijk!

6 thoughts on “Pita met meiraap, gestreepte aubergine en kip

Leave a Reply to Stiene Saenen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *