Mango avocado salade met hennepzaad

 

Onlangs heb ik hennepzaad gekocht bij de Albert Heijn. Ik ben sindsdien op zoek naar lekkere smaakcombinaties om de gezonde zaadjes in gerechten tot hun recht te laten komen.
In mijn vorige recept heb ik hennepzaad gebruikt als smaakmaker in een gezonde groene soep. 
In dit gerecht ga ik de fruitige tour op: een frisse en zoete mango avocado salade.

Ik ben dol op avocado, vanwege haar gezonde voedingswaarden zoals vitamine E en gezonde natuurlijke oliën. De smaak van avocado’s zijn romig en vol en daarom combineer ik ze graag met vruchten. Deze geven wat meer frisheid en zoetheid.
De hennepzaadjes geven het gerecht een extra knapperige ‘bite’ en een subtiele notige smaak.

 

Wat heb je nodig?

1 handvol rucola
1 mango
2 avocado’s
3 el hennepzaad
1 el lijnzaadolie (of een andere smaakloze olie)
1 el versgeperste citroensap

Hoe maak je het?

Snij de mango in kleine blokjes. Kijk voor een handige snij methode op deze site.

Snij de avocado in blokjes en meng deze met de rucola en de mangoblokjes in een kom. Breng op smaak met de lijnzaadolie en het citroensap
Garneer met hennepzaadjes.

3 thoughts on “Mango avocado salade met hennepzaad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *