Slowfood: Ciabatta met olijven

 

 
Dit weekend heb ik een heerlijke verse ciabatta gebakken. Het is een heerlijk Italiaans brood, wat je lekker kunt dippen in olijfolie, kunt gebruiken voor bruschetta of gewoon lekker eet met tapenade of hummus.
Ik heb speciaal ciabatta meel gebruikt (je kunt het verkrijgen bij de Lidl, Xenos of natuur winkels), met een extra scheutje melk en olijfolie bij het deeg.

Zelf heb ik verse olijven in het rijzende deeg gestopt, voor een extra lekker olijvenbrood.
Olijven zijn erg gezond. Ze bevatten vitamine E ( goed voor de huid) en veel onverzadigde vetzuren (goed voor de bloedvaten en bloeddoorstroming).

De olijven geven het brood een lekkere hartige smaak. Een perfect broodje voor een picknick.
Je kunt uiteraard ook variëren , door in plaats van olijven zongedroogde tomaten, walnoten of rozemarijn te gebruiken.

Volg het recept op de verpakking van het meel.
Kort weg bevat het recept meel, water, olijfolie en melk. Een ciabatta heeft minimaal twee rijs momenten nodig om het brood luchtig en knapperig te maken. Neem dus de tijd voor dit broodje!

Enjoy!

4 thoughts on “Slowfood: Ciabatta met olijven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *