Idee voor kerst: Salade van roodlof met vijgen en noten

 

 

Mijn vorige post ging over roodlof, het kleurige zusje (en ook een stuk minder bitter) van witlof.
Dit keer een receptje met roodlof. Ik heb bewust gekozen voor een salade, om de subtiele smaak van de roodlof goed naar voren te laten komen. Daarbij is het ook een stuk gezonder (geen vitamine verlies door koken, of verhitting).

Een salade in de winter lijkt niet zo logisch, maar de ingrediënten in de salade passen goed bij het winterse weer. Vijgen, noten, appels…. mooie smaken die passen in deze winterse salade.

Deze salade is ook een ideaal bijgerecht om te serveren aan de kersttafel. De knapperige roodlof en de zoete appel maakt een verfrissend bijgerecht op de wildtafel.

 

Wat heb je nodig? (2 personen)

6 stronkjes roodlof
1 rode zoete appel (bijvoorbeeld Pink Lady)
1 handje gepelde walnoten
4 gedroogde of verse vijgen
1 el olijfolie
1 el notenolie of sesamolie
1/2 el balsamicoazijn

Hoe maak je het?

Snij de onderkant van de stronkjes roodlof en gooi deze weg. Pel de bladeren van elkaar, en snij deze eventueel nog eenmaal door de helft zodat de bladeren niet te groot zijn. Dit staat leuker en is makkelijker tijdens het eten.

Snij de appel en de vijgen in dunne reepjes. Rooster kort de walnoten tot ze beginnen te geuren.
Doe de ingredienten in een kom en maak de salade op smaak met een beetje olijfolie, sesam/noten olie en een vleugje balsamico.

6 thoughts on “Idee voor kerst: Salade van roodlof met vijgen en noten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *