Zelf pesto maken

 

 

Sommige producten zijn zoveel lekkerder om zelf te maken maar kopen we dikwels kant en klaar.
Zo zat ik laatst te googlen welke pesto op Kassa het beste uit de test kwam.
Maar waarom maak ik zelf eigenlijk geen pesto, bedacht ik me. Het is eigenlijk een heel simpel gerecht met maar een paar ingrediënten. Zo gezegd (gedacht), zo gedaan. Hierbij mijn pesto recept, zonder enige toevoegingen. Puur natuur!

Wat heb je nodig?

Basilicum: Veel blaadjes, zeker een handvol.
Pijnboompitjes: 3 eetlepels, van te voren even kort geroosterd voor extra lekkere smaak.
Olijfolie: 2 eetlepels. Je kunt naar eigen smaak later nog olijfolie toevoegen, afhankelijk van hoe smeuïg het eindresultaat moet worden.
Parmezaanse kaas: Ongeveer 4 eetlepels geraspte kaas.

Ik vind het zelf het lekkerst om pesto te maken met de ouderwetse vijzel en stamper, maar in een keukenmachine kan ook. Voeg eerst de basilicum, de olie en de pijnboompitjes toe en stamp deze tezamen fijn. Meng daarna de Parmezaanse kaas erdoor tot het een smeuïg geheel is.
Geniet van je zelfgemaakte pesto!

5 thoughts on “Zelf pesto maken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *