Een recept voor pompoensoep met een Aziatisch tintje

 

In de winter liggen er in de supermarkten en groentewinkels weer volop pompoenen. Ik ben dol op deze oranje vrienden omdat ze perfect zijn in curry’s, groentegerechten of natuurlijk pompoensoep.
Ik heb al meerdere pompoensoep recepten online staan (lees dit artikel voor een overheerlijke pompoen-tomaat-sherry soep), maar dit recept is net weer anders. Deze soep heeft een Aziatisch tintje, fris, licht en een beetje pittig.

 


Wat heb je nodig? (4 personen)
1 flespompoen
1 tomaat
4 knoflookteentjes (jaja!)
1 chilipeper
1 theelepel verse gember
1 citroengrasstengel
2 sjalotjes
1 lentjeuitje
350 ml  kokosmelk
300 ml kippenbouillon
Eventueel koriander voor garnering

Staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je het?

Snij de knoflook, sjalotjes, chilipeper fijn. Snij de citroengras-stengel in enkele grove stukken. (Citroengras geeft een heerlijke frisse en lekkere smaak af, maar  bevat veel vezels waardoor het niet prettig eet. Haal daarom de stukjes stengel op het einde uit de soep pan, voordat je gaat pureren). Snij de pompoen en de tomaat in stukken van gelijke grootte.

Fruit de knoflook, sjalotjes, pepers, gember en citroengras tot het begint te geuren (let op dat de knoflook niet verbrandt). Voeg de pompoen en tomaat toe.  Voeg de bouillon en de  kokosmelk toe en breng aan de kook. Doorkoken tot de pompoen gaar is.

Haal de citroengras eruit, en pureer de groentebouillon tot een gladde soep.
Garneer met fijngesneden lente-uitjes en koriander.

7 thoughts on “Een recept voor pompoensoep met een Aziatisch tintje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *