Broccoli koekjes recept

 
Deze week is broccoli in de aanbieding bij o.a. Albert Heijn en bij Coop.
Broccoli is een hele gezonde groente die je een echte vitamine boost kan geven. Zo bevat het vitamine B, C, calcium, ijzer en veel anti-oxidanten.

Broccoli is gemakkelijk in veel gerechten te combineren, van Mediterraans tot Aziatisch. Maar dit keer een ander wijze om broccoli te eten, namelijk via koekjes! Deze hartige koekjes zijn gemakkelijk om te maken, en je kunt van alles combineren in het deeg om je favoriete smaak te maken.

Hierbij mijn recept (goed voor ongeveer 8 koekjes)

 


Wat heb je nodig?

250 gram broccoli (een handje vol roosjes)
2 teentjes knoflook
2 uitjes
2 eieren
100 gram bloem
3/4 el geraspte geitenkaas
1 thl bakpoeder
1 el gebroken lijnzaad
20 gram margarine of een scheutje olijfolie voor door het beslag
1 thl zout en peper.

Hoe maak je het?

Hak de broccoli, de uien en de knoflook heel fijn. Meng alle ingredienten samen in een kom, inclusief de eieren. Giet vervolgens 60 ml water door het beslag. Doe het geleidelijk, zodat je goed het gevoel houdt met het beslag. Het mag niet te ‘nat’ worden.

Je kunt kiezen of je vervolgens de koekjes in de oven af wilt bakken of wilt frituren in een pan.

Oven: Verdeel het beslag op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak in een oven op 180/200 graden voor ongeveer 15 minuten.

Pan: Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en doe een deel van het beslag in de pan. Druk goed aan met een spatel. Bak de twee kanten van het koekje goudbruin (ongeveer 5 minuten per kant).

2 thoughts on “Broccoli koekjes recept

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *