Bieten salade met zeekraal en venkel

 

Deze salade heeft pit, is bijzonder en combineert verschillende smaken en texturen. Ik wilde gaan voor een Japans geïnspireerde salade maar mijn oog viel op een aantal bietjes die ik had klaar liggen voor een bietensoep (zie recept hier).

Hoewel de combinatie me niet logisch leek, dacht ik dat het aardse en zoetige van de biet een bijzondere combinatie zouden zijn met de ziltige en knapperige zeekraal. Het resultaat is heerlijk!

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

2 bieten (gekookt)
1 hand zeekraal (vers gekocht bij de visboer, bij voorkeur niet bij de supermarkt).
1 Venkel
1 peer
Witte wijn of sherry
1/2 eetlepel honing

Hoe maak je het?

1) Snij de voorgekookte biet in kleine vierkantjes.

2) Snij de venkel in kleine stukjes en blancheer ze kort in laagje kokend water. Voeg een royale scheut witte wijn of sherry toe aan het kookwater.

3) Giet de venkel af en vermeng het met een beetje honing zodat de venkel een zoetig laagje krijgt.

4) Blancheer de zeekraal 1 minuutje in kokend water.

5) Snij de peer in kleine blokjes

6) Meng de ingrediënten tot een mooie salade.

Eet Smakelijk!!

6 thoughts on “Bieten salade met zeekraal en venkel

  1. Wat een aparte combinatie zeg! Ik zou deze producten zelf nooit bij elkaar gegooid hebben, maar dit is natuurlijk dan wel een uitdaging om te maken en proeven.

    Trouwens, ik weet niet of het aan mijn laptop ligt (ofzo). Maar ik kan niet reageren met mijn naam, email en website in te vullen? Wie weet heb je hier wat aan! 🙂

    Liefs,
    Lydie van http://www.deservetoday.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *