Het lekkerste pecanbroodje recept!

 


Dit lekkere koffiebroodje is in een handomdraai gemaakt.En ondanks dat het weinig werk is, krijg ik door het vlechtwerk van het broodje vaak hele enthousiaste reacties! Echt gezond is een snack als deze natuurlijk niet, maar troost je dat pecannoten wel erg veel mineralen, vitamines en eiwitten bevatten.


Wat heb je nodig?

1 handje pecannoten
1 scheut ahornsiroop
1 el bruine basterdsuiker
20 gr roomboter
4 velletjes bladerdeeg (diepvries, bijvoorbeeld van Koopmans)
1 ei, losjes geklopt.

Hoe maak je het?

0) Verwarm de oven voor op 215/220 graden Celsius. Leg een bakplaat met bakpapier klaar.

1) Vermaal de pecannoten met een staafmixer of keukenmachine tot een kruimig poeder.
Houd een paar pecannoten apart, zodat je straks ermee kan garneren.

2) Vermeng de pecannoten ‘poeder’ met de siroop, basterdsuiker en roomboter en vermeng dit tot een gladde massa.

3) Leg het bladerdeeg uit en wacht een paar minuten tot de vellen een beetje ontdooid zijn. Maak vervolgens symmetrische inkepingen aan de zijkant van de velletjes. Trek de inkepingen net niet door tot het midden van het vel.

4) Leg het mengsel in een lange reep op het ongekerfde deel van de bladerdeeg vellen. Vouw vervolgens de bladerdeeg reepjes als een vlecht dicht, zodat een gevlochten broodje ontstaat.

5) Garneer de broodjes met wat hele stukjes pecannoot. Besmeer de broodjes met het eimengsel voor een mooie goudbruine kleur straks. Bak de broodjes 10-15 min in de oven.

Ik vind ze warm het lekkerst! Eet smakelijk!

6 thoughts on “Het lekkerste pecanbroodje recept!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *