Snelle Butter chicken

 

Butter chicken, of boter kip, is een bekende Indiase curry, dat veel in Engeland wordt gegeten. Het is een milde en romige curry vol smaak. Dit recept is een snelle versie van butter chicken, gemakkelijk te maken en binnen een uurtje klaar. De marinade heeft wel wat meer tijd nodig, dus marineer de kip de avond van de voren, en laat het in de koelkast zeker een nachtje staan zodat de specerijen hun werk kunnen doen.

 

 


Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

Voor de marinade:
8 kippendijen
1 el citroensap
3 geperste knoflookteentjes
1/2 el garam masala
1/2 fenegriek (gemalen)
Een beetje zout

Voor de curry:
3 zeer fijn gesneden uitjes
1 teentje knoflook
1 el paprikapoeder
1 el garam masala
1/2 el kaneelpoeder
2 potten gepelde tomaten
180 ml slagroom
2 klontjes roomboter
Verse Koriander
Zonnebloemolie
Staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je het?

1) Om te kip te marineren, snij eerst de de kippendijen in zeer kleine blokjes. Meng alle ingredienten voor de marinade met de kip en laat het zo lang mogelijk marineren. Het liefst een nachtje in de koelkast, maar  minimaal een uur maakt ook al een verschil.

2) Verhit wat zonnebloemolie in een grote pan en fruit de ui heel langzaam glazig. Laat ze in 30 minuten fruiten tot ze zacht en zoet zijn geworden. Fruit daarna kort de knoflook en de specerijen.

3) Voeg de gepelde tomaten toe en breng verder op smaak met wat zout. Kook het geheel even kort (ongeveer 1 minuut) en voeg daarna de room toe. Draai het vuur zacht en pureer het mengsel tot een romige saus met de staafmixer of keukenmachine.

4) Voeg de kip toe en sudder de kip in 12 tot 15 minuten op laag vuur gaar. Controleer of de kip gaar is. Indien gaar, roer dan 2 klontjes roomboter door de curry.

5) Garneer de curry met koriander en serveer bijvoorbeeld met naanbrood of met rijst.

Geniet van deze snelle Indiase butter chicken curry!

6 thoughts on “Snelle Butter chicken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *