Recept voor krab koekjes

Follow my blog with Bloglovin

 

 

Dit lekkere borrel hapje is snel en makkelijk te maken en is origineel om te serveren! De frisse Aziatische smaken geeft een Thais tintje aan de koekjes. Krabvlees is erg gezond, want het zit vol omega 3 vetzuren. Kies voor het maken van deze koekjes het liefst wel voor echt krabvlees, in plaats van surimi. Het is gezonder, en het komt de smaak ook ten goede.

Met het onderstaande recept kun je ongeveer 7 krabkoekjes maken.

 

Wat heb je nodig?

200 gram krabvlees
2 lente uitjes, fijngehakt
1 handje koriander, fijngehakt
40 gram broodkruimels
1 rode chilipeper
1 el zonnebloemolie
3 el bloem
1 ei, los geklopt
1 limoen of citroen
Zout en peper naar smaak
Chilipeper voor decoratie
Citroen of limoen voor decoratie

Hoe maak je het?

  1. Meng het krabvlees met de lente ui, chilipeper, limoenrasp, koriander, ei en de koriander en zout en peper. Voeg genoeg broodkruimels of paneermeel toe om het een vast geheel te laten worden.
  2. Maak bolletjes en vervolgens schijfjes van het krabmengsel. Dep de koekjes in de bloem.
  3. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak de koekjes in de hete olie tot beide kanten goudbruin zijn (ongeveer 3 minuten per kant).
  4. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met schijfjes citroen en chilipeper.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *